Projecten

Area in de prijzen bij duurzaamheidswedstrijd

Het thema duurzaamheid kreeg een gezicht bij Area. Namelijk de Abdijlaan te Uden. Een bloedfanatieke straat met hart voor milieu en elkaar. In de landelijke wedstrijd Klimaatstraatfeest is de straat, met coaching van Area en begeleiding van Atriensis, op de achtste plek geëindigd. Van de in totaal ruim 300 deelnemende straten. Hiermee wonnen bewoners een cheque van € 500.

Competitief

Het Klimaatstraatfeest is de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Deelnemers besparen samen met bijvoorbeeld hun buren of collega’s. De start was de Dag van de Duurzaamheid op 9 oktober 2015. Meteen ging de Abdijlaan fanatiek de strijd aan met de andere deelnemende straten. Samen energie besparen was het motto. Kartrekker en bewoonster aan de Abdijlaan Angelika van Heulen: “Vanaf het moment dat ik hoorde van het initiatief van Area om met de huurders energie te besparen, was ik dolenthousiast. De combinatie met het Klimaatstraatfeest maakte het nog uitdagender. Je bespaart namelijk geld, maar het zorgt ook voor gezelligheid in de straat.”

Energiecoaches

Area zette actief energiecoaches in om de wedstrijd in goede banen te leiden. Meerdere bezoeken met gericht advies kwamen er aan te pas. John Sleegers van Area is ook blij met het resultaat: “Area heeft een duidelijke duurzaamheidsvisie. Terugdringing van energieverbruik en betaalbaar wonen horen daarbij. We hielpen de bewoners dan ook zoveel mogelijk. Zo gaven we energieadvies op huishoudelijk niveau. Wij deelden energieboxen en LED-lampen uit en plaatsten op aanvraag zonnepanelen.” Het enthousiasme resulteerde in het behalen van een mooie positie in de top tien. De bestemming van de cheque is voor Angelika van Heulen duidelijk. Een etentje met de buren om het resultaat te vieren. 

Meer informatie: Cynthia Tuitjer


Laatste wijziging: 02-05-2017
Projecten archief